2011: 22 dodelijke ongevallen in groene sector

Op maandag 16 januari is bij ruim 60.000 werkgevers in de agrarische en groene sector de Stigas Veiligheidskrant op de mat gevallen. Stigas adviseert werkgevers en werknemers in de agrarische en groene sectoren over gezond en veilig werken. De krant presenteert de nieuwste ongevallencijfers over 2011. Vorig jaar waren er helaas 22 dodelijke ongevallen te betreuren. 9 van de 22 dodelijke ongevallen betrof iemand ouder dan 55 jaar. De krant heeft daarom speciale aandacht voor het voorkomen van ongelukken op hogere leeftijd.

Vanaf 55 wordt het lastiger twee dingen tegelijk te doen, gaat de reactiesnelheid achteruit en neemt het risico op incidenten toe. In de krant wordt aangegeven hoe deze risico’s kunnen worden verminderd: lichamelijk actief zijn in combinatie met krachttraining, één ding - geconcentreerd - tegelijk doen, en de hersenen ‘lenig’ houden. Dat laatste kan bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten op te pakken, iets nieuws te leren of ingewikkelde puzzels op te lossen.

Veiligheidscheck en veiligheidsfilmpjes
Ook besteedt de krant aandacht aan de veiligheidscheck, waarmee iedereen in de agrarische en groene sectoren de veiligheid op zijn bedrijf in kaart kan brengen...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid