Algemeen sociale veiligheid - Sociale veiligheid

Wrok en wraak als sociaal onveilig gedrag

Casus
Jan Pietersen is 20 jaar werkzaam als facility manager bij een evenementenbedrijf. Hij krijgt steeds meer taken en verantwoordelijkheden waardoor hij meer en meer opschuift naar operationeel manager. In de avonduren studeert hij financieel beheer.

Het familiebedrijf komt door de crisis in zwaar weer terecht. De directeur besteedt het afslanken uit aan een interim manager. De zoon van de huidige directeur werkt al enige tijd in het bedrijf mee en is beoogd opvolger. Pietersen heeft geen hoge pet op van deze zoon. Met de oude baas kan hij het daarentegen prima vinden.

In het jaar dat er op volgt worden uit de afdeling van Pietersen twee secties wegbezuinigd. Een van zijn ondergeschikten krijgt functie die gelijkwaardig is aan die van Pietersen. Pietersen wil wel informatie uit het verleden delen maar heeft het gevoel dat hem stroop om de mond gesmeerd wordt zodat hij blijft meewerken.

Tegelijk krijgt hij in toenemende mate te horen dat hij star en onzorgvuldig is, en veranderingen tegenhoudt. Er komt kritiek op zijn persoon die hij zich zeer aantrekt. Wanneer hij hoort dat hij over drie maanden niet meer op deze plek zit, barst de bom. Terwijl hij ziek thuis zit...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!


Source URL: https://www.werkenveiligheid.nl/sociale-veiligheid/algemeen-sociale-veiligheid/wrok-en-wraak-als-sociaal-onveilig-gedrag